HOME OsteoControl


AANMELD LOCATIES
Ultrasound hielbotscanners
OsteoControl in uw bedrijf
Reacties op OsteoControl
Wat is osteoporose
Medisch onderzoek (artikelen)
VacatureREACTIES VAN PRAKTIJKEN EN PATIENTEN

Op 12 en 13 april jl. zijn er Osteoporose meetdagen in ons centrum gehouden. De opkomst na een mailing en krantenadvertentie, die zorgvuldig door OsteoControl waren voorbereid, was overweldigend. We hebben mensen op een wachtlijst voor de volgende keer moeten plaatsen. De clienten kregen na een korte en pijnloze meting, een concreet verslag van de status van hun botmassa en een advies over 'hoe nu verder'. Eventueel werden ze ook binnen ons centrum verwezen naar een behandelaar. Vanuit onze kant hebben wij aanvullende presentaties gegeven over de verschillende soorten gewrichtsklachten en therapiemogelijkheden. Ook werd clienten verteld hoe zij d.m.v. voedingsaanpassingen de ontkalking kunnen beperken. De clienten reageerden zeer positief. Al met al waren het geslaagde dagen voor alle partijen, die zeker voor herhaling vatbaar zijn.
Jasperse Praktijkencentrum te Vlissingen.

Op 12 januari jl hebben wij OsteoControl in onze praktijk gehad. De reden waarom wij dit hebben gedaan, is dat het voor mensen belangrijk is om te weten hoe de botdichtheid is. Van botontkalking zelf merk je niet zoveel. In de meeste gevallen weet je pas dat je het hebt, als je iets gebroken hebt. Je bent dan in de meeste gevallen te laat om er echt iets aan te kunnen doen. Een andere reden is dat het enigszins een indicatie geeft of je genoeg beweegt en of met name Viamine D en calcium goed uit de voeding wordt opgenomen. Indien dit niet gebeurd, is de kans groot dat er nog andere tekorten zijn die voor andere klachten kunnen zorgen. Als je er op tijd bij bent, kun je hier nog genoeg aan doen dmv voedingsaanpassingen, meer bewegen en door evt. extra vitamine/mineralen supplementen te nemen. De therapeuten die de scan uitvoeren, geven aan de hand van de scan een goed advies, zodat je als je naar huis gaat, weet wat je moet doen. Ons advies is: check het als je rond de 40 bent en ook als je jong (30-40 jaar) maar slank bent. Kom je erachter dat je dan al onder het gemiddelde zit, dan heb je nog genoeg tijd om er iets aan te doen! Doe je het niet, dan wordt het alleen maar slechter, en zit je later met een enorm probleem.
Praktijk Chiropractie Volendam.

Mevrouw H. te Vlissingen.


Ik heb de OsteoControl Botdichtheidmeting in mijn Curves sportclub laten doen voor leden en niet-leden, de organisatie Osteocontrol heb ik als erg prettig ervaren, ervoor en erna. De hele dag dames en heren binnen gehad voor de check, het gaf een hoop extra beweging in mijn bedrijf. Alle deelnemers hebben een flyer/actie en aardigheidje meegekregen. Er zijn weer een hoop nieuwe mensen binnen geweest en daardoor hebben we Curves gepromoot. Ook in 2 plaatselijke kranten gestaan, geplaatst door Osteocontrol. Ik kan het iedereen aanraden om Osteocontrol uit te nodigen in je club!
Ingrid Luteijn - Curves Veenendaal